Cine este Zmeus ?

Stimate doamne, domnisoare si domnite, reprezentate ale sexului frumos (si de cele mai multe ori slab) va informez pe aceasta cale ca suferiti activ sau pasiv, de o afectiune neurologico-afectiva grava, asa-numitul Sindrom Zmeus sau a Zmeusului Inchipuit. Daca pana in prezent nu ati avut manifestari neplacute este pentru ca nu v-ati dat seama. Fac apel, in consecinta, la memoriile dumneavoastra afective, cu precadere, unde intr-un colt bine pazit, inconjurat de o lumina orbitoare si acompaniat de un cor celest, urcat vesnic pe piedestalul din ventricolul drept se afla EL.

Cine este EL?

EL nu este un simplu muritor. Este acea fiinta aflata mereu la conjunctia dintre Luna si Soare, Uman si Divin, Failibilitate si Infailibilitate, care in trecut v-a cauzat tulburari cardiace si cognitive adica v-a tras clapa sau in prezent se joaca cu sentimentele dvs. Un astfel de EL exista pentru fiecare dintre locatarele planetei Venus, pastrat cu pretuire in cutiuta craniana, la sectiunea “drame si dramolete, in direct si-n reluare”. El Intruchipeaza marea tragedie feminina si de fapt motivul pentru care vrei sa te simti o Joanna d’Arc a inimilor frante, o eroina pe altarul dragostei neimplinite, deci, o victima a propriilor aberatii.zmeus 2

EL pare sa fie mereu ultimul subiect valoros din specia sa, este de o inteligenta si sensibilitate rar intalnite, are in mod logic mereu dreptate iar fiecare gest, gand, cuvant si miscare de spranceana sunt atent gandite si menite sa transmita un mesaj profund de umanitate si inteligenta dar deseori ele un transmit nimic.

EL pare ca este invaluit intr-o aura de legenda, de la firul de par care sta sui pe cap, dintele stramb care iese in evidenta cand rade, degetul mic de la piciorul drept, pana la cum inghite si cum sta pe ganduri desi de cele mai multe ori nu se gandeste la nimic. Si fiecare particula din pielea lui este perfecta ca intr-un pictorial photoshopat masiv si pana si ploverul ala, care e jumate sintetic, se aseaza atat de bine incat starneste privirea sclipitoare si zambetul tamp pe fata femeii aflata in plin delir sentimental.

Si vrei sa imparti cu el fiecare raza de soare si particula de ciment, guma de mestecat si fibra din cearsaf, firul de iarba si celula, fotonii, electronii si neutronii extistentei tale efemere. El este nobil in cuget si simtire, de o inteligenta ascunsa, pentru ca de cele mai multe ori este inexistenta. El iti ghiceste gandurile de fiecare data, iti prinde megahertzi din zbor, astfel incat nu exista niciun argument logic pe suprafata Pamantului, care sa contrazica faptul ca EL este sufletul tau pereche.

Cine este EL de fapt…

EL este de fapt Costel/Gheorghe/Vasile/Ion de la scara C, un om obisnuit care n-a facut fapte de vitejie la viata lui, la fel ca si tine, habar n-are ce-i cu el pe Pamantul asta si pe care l-ai miluit cu o serie de atribute supraomenesti. Si cand se gandeste asa mult si intens ca un erou civilizator, nu se gandeste cum sa salveze omenirea si nici macar la tine, se gandeste ce sa manace la pranz, ce program artistic are in weekendul viitor si eventual cum sa mai combine domnitele naive si idealiste.

EL este de fapt baiatul ala care ti-a zambit frumos intr-o dimineata de vara cu miros de tei cand te duceai la biblioteca si cand in mod epifanic ii cadea pe fata o prima raza de soare. EL este marea ta iubire din liceu,  baiatul care ti-a zambit in autobuz sau in tramvai, vecinul pe care l-ai descoperit dupa 10 ani, colegul de facultate pe care nu prea l-ai bagat in seama, fostul coleg de serviciu, prietenul prietenei tale, viitorul tau iubit, fostul tau prieten.

EL nu este decat imaginea care iti ruleaza in mod repetitiv pe retina, pe care ti-ai mesterit-o cu migala si iscusinta din propriul aluat, astfel incat n-ai mai avut timp sa-l cunosti. El este suma asteptarilor, iluziilor si confuziilor tale survenite ca urmare a expunerii indelungate la filme americane cu happy end, analizei profunde  a conversatiilor de pe mess, utilizarea obsesiva a facebook-ului ca instrument de urmarire  sau a  dezbaterilor cu prietenele pe fond alcoolic.

EL nu este.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: